Različne vrste RFID čitalnikov in njihove lastnosti
02. Junij 2021
Mnogi uporabljajo izraz RFID čitalnik, vendar iščejo različne vrste bližinskih naprav, kot so namizni čitalniki pametnih kartic, stenski čitalniki brezstičnih kartic, mobilni čitalniki, NFC kodirniki, NFC bralniki, naprave za nadzor dostopa, rešitve za spremljanje delovnega časa ali celo pametne ključavnice.

Za izbiro primerne naprave je potrebno poznati različne vrste RFID naprav in razlike v delovanju. Velikokrat ima naprava identično ohišje, majhna razlika v oznaki modela naprave pa pomeni, popolnoma drugačen princip delovanja in posledično primernost ali neprimernost za uporabo v želeni aplikaciji. 

Za lažje razumevanje in pomoč pri izbiri ustrezne naprave preberite spodnji članek ali stopite v stik z nami. Pomagali vam bomo razjasniti, katera najbolje ustreza vašim potrebam. Za bolj zapletene projekte ponujamo tudi svetovalne storitve.
3 praktični primeri za boljše razumevanje in lažjo odločitev
05. Maj 2021
Ponudba elektronskih naprav za odklepanje vrat in kontrolo dostopa je iz dneva v dan večja in izbira najprimernejših naprav je zelo zahtevna naloga.

Najprej moramo premisliti kateri način elektronskega odklepanja bi nam najbolj koristil in kako bomo novi sistem uporabljali. Potem moramo preveriti obstoječe stanje, torej tip vrat, način odklepanja in zaklepanja, bližino inštalacij, način odpiranja in na koncu moramo upoštevati še cenovne omejitve.

Nizka cena čitalnikov in drugih komponent sistema za kontrolo dostopa ni zagotovilo za cenovno ugoden sistem, saj lahko pride rešitev z uporabo poceni komponent po opravljeni montaži in nakupu potrebnih dodatkov dražja, kot na rešitev z uporabo dražjih naprav, ki delujejo brezžično in ne zahtevajo dodatnih inštalacij.

Poglejmo si 3 praktične primere za boljše razumevanje in lažjo izbiro primernega sistema za odpiranje ali odklepanje domačih vrat...

Strokovni članki

Vsi članki